Red Teaming

Cyberdreigingen evolueren voortdurend en vormen een toenemend risico voor organisaties wereldwijd. Hoe goed beschermt jouw organisatie zich tegen deze bedreigingen?

Met een Red Teaming onderzoek beoordelen we de beveiligingspositie van jouw systemen, netwerken en applicaties. Op basis van techniek, organisatie én mens simuleren we een aanval die kwetsbaarheden identificeert, zodat jij een realistisch beeld krijgt van de feitelijke veiligheid van jouw organisatie.

Een Red Teaming onderzoek?

Tijdens een Red Teaming onderzoek gaan wij als ethische hackers de rol van potentiële aanvallers aannemen om jouw beveiligingssystemen grondig te evalueren. Het doel van Red Teaming is helder: het biedt een objectieve beoordeling van je organisatie’s verdediging en legt potentiële kwetsbaarheden bloot die mogelijk onopgemerkt zouden blijven bij andere beveiligingsmaatregelen. Door realistische aanvallen te simuleren, zijn wij in staat om verborgen zwakke plekken in je systemen, netwerken en applicaties te ontdekken, die anders onopgemerkt zouden blijven.

Red Teaming is niet zomaar een beveiligingsmethode; het is een geavanceerde benadering die je de gemoedsrust biedt dat je organisatie is voorbereid op potentiële bedreigingen. Onze ethische hackers zijn experts in hun vak en weten precies hoe ze je beveiligingssystemen moeten testen. Met Red Teaming versterk je proactief je verdediging tegen cyberdreigingen en zorg je ervoor dat je voorbereid bent op het onverwachte.

Ik wil meer weten over Red Teaming

  Wat is “Red Teaming”?

  Een Red Team onderzoek gaat verder dan een standaard pentest, omdat het een team van ethische hackers, het “Red Team,” tegenover het security team van jouw organisatie, het “Blue Team,” plaatst. Tijdens het onderzoek speuren deze ethische hackers naar mogelijkheden om inbreuken op het beveiligingssysteem van een organisatie te identificeren. Ze maken gebruik van realistische technieken die in de praktijk zijn waargenomen.

  De informatie die voortkomt uit deze Red Team test is van onschatbare waarde, want het stelt je in staat om zwakke punten in je huidige beveiligingsmaatregelen te identificeren en te corrigeren, waardoor je het beveiligingsniveau van je organisatie aanzienlijk kunt verbeteren.

  Bovendien bestaat een Red Teaming test vaak uit meerdere fases en methodieken. Het Red Team bereidt zich grondig voor door verschillende scenario’s te bedenken en verschillende technieken en methodieken in te zetten. Dit zorgt voor een uitgebreide en realistische evaluatie van je beveiligingssystemen. De soorten methodieken die we toepassen leggen we hieronder uit:

  Fysieke inlooptest

  De fysieke inlooptest van richt zich op de fysieke beveiliging en medewerkersgedrag. Na een vooronderzoek en uitvoering worden zwakke punten blootgelegd, zoals onbeveiligde computers en gevoelige documenten. Resultaten worden met medewerkers besproken aan de hand van rapporten, presentaties en visuele bewijsmateriaal om bewustzijn te vergroten en de fysieke beveiliging te verbeteren.

  Social Engineering

  Dit type Red Team test richt zich op het menselijke aspect van beveiliging. Het omvat tactieken zoals phishing-mails en telefonische phishing, waarbij medewerkers worden getest op hun weerbaarheid tegen sociale manipulatie-aanvallen. Het biedt organisaties waardevolle inzichten om hun personeel beter te trainen in het herkennen van dergelijke bedreigingen en draagt bij aan de verbetering van de algehele beveiligingscultuur.

  Blackbox penetratietest

  Zowel de externe als interne infrastructuur wordt benaderd met de Blackbox-methode. We gedragen ons als een kwaadwillende aanvaller die de omgeving aanvalt zonder enige voorkennis. Hierbij wordt onderzocht welke kwetsbaarheden te vinden zijn en eventueel misbruikt kunnen worden. Dit is een realistisch scenario omdat wij vooraf zeer beperkte informatie ontvangen. Hierdoor gedragen onze ethische hackers zich als echte hackers.

  De Teams

  Red Teaming is een benadering in cybersecurity die draait om het testen van de beveiligingssystemen en het identificeren van kwetsbaarheden door een rolverdeling van verschillende teams. Hier is een uitleg van de betrokken teams:

  Red Team

  Het Red Team bestaat uit ethische hackers die aanvallen simuleren om kwetsbaarheden in de beveiliging te ontdekken.

  Blue Team

  Het Blue Team heeft de verantwoordelijkheid om de organisatie te beschermen tegen het Red Team.

  Purple Team

  Het Purple Team werkt met zowel Red als Blue samen om kwetsbaarheden te identificeren en voert real-time verbeteringen door.

  White Team

  Het White Team fungeert als een onafhankelijk observatieteam en biedt beoordelingen en advies tijdens beveiligingstests.

  Waarom je met ons wilt samenwerken

  Security Specialisten in hart en nieren

  Binnen RedTeam hebben we als gezamenlijke doel om Nederland digitaal veiliger te maken

  Samenwerken met jou geeft ons energie

  Het persoonlijke contact maakt voor ons het verschil voor een goede samenwerking

  De beste ethische hackers voor jouw vraagstuk

  Wij werken uitsluitend met gecertificeerd personeel met passie voor cybersecurity

  Wij zijn integer, deskundig & nieuwsgierig

  Al ons personeel is VOG gescreend & we zijn altijd up-to-date w.b.t. de nieuwste ontwikkelingen

  Één van onze klanten aan het woord.

  Vanuit onze Corona testlocaties hadden wij de verplichting een pentest uit te voeren op onze systemen om aansluiting, via ministerie van VWS, op de CoronaCheck-app te realiseren.

  Door de uitvoering van de pentest welke aan alle eisen moest voldoen die door ministerie van VWS waren afgegeven, hebben wij de basis kunnen leggen om de realisatie tot stand te brengen.

  De begeleiding door RedTeam tijdens het gehele proces, was voor ons een heel waardevol aspect. Wij hebben de samenwerking met de consultants van RedTeam als zeer positief en professioneel ervaren.

  Via Koenen en Co hebben wij de aanbeveling gekregen en dat gaf ons een comfortabel gevoel met RedTeam dit proces aan te gaan.

  Vanwege onze eigen ervaring die wij nu hebben met RedTeam zouden wij iemand die deze dienst nodig heeft ook zeker RedTeam aanbevelen. RedTeam is in staat om op een betrouwbare, snelle en professionele manier je systemen te onderzoeken op mogelijke inbreuk van buitenaf.

  Ga vooral door met deze manier van werken!!

  Een no-nonsense aanpak,
  waar je u tegen zegt.

  Stap 1.

  Afstemming.

  Wij gaan met jou in gesprek om je als persoon te leren kennen en de juiste aanpak vast te stellen.

  Stap 2.

  Voorstel.

  Op basis van jouw behoeften en verwachtingen wordt een passend voorstel gemaakt.

  Stap 3.

  Uitvoering.

  Professionals gaan aan de slag met de opdracht. Overzichtelijke documentatie van resultaten.

  Stap 4.

  Terugkoppeling.

  Na afloop van de opdracht gaan wij met jou in gesprek om de resultaten toe te lichten.

  Stap 5.

  Perfectie.

  Wij horen graag wat er goed ging, maar ook wat er beter kan. Uiteindelijk streven wij naar perfectie!

  Laat ons de risico’s in kaart brengen.

  Een onafhankelijke toetsing.

  Neem contact op