Vulnerability scan

Ontdek kwetsbaarheden binnen jouw IT-omgeving.

Onze vulnerability scan biedt de mogelijkheid om proactief potentiële beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden te identificeren. Regelmatig vulnerability scans laten uitvoeren, kan de veiligheid van systemen en gegevens waarborgen en potentiële financiële schade voorkomen.

Ontdek kwetsbaarheden.

RedTeam hanteert een gestructureerde methodiek voor vulnerability scans die vergelijkbaar is met de aanpak van kwaadwillende hackers. Door middel van gespecialiseerde tools, inclusief eigen ontwikkelde scripts, en de nodige certificeringen op het gebied van ethical hacking, kan RedTeam zich voortdurend aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en dreigingen. Het doel van de vulnerability scans is om de opdrachtgever inzicht te geven in de actuele beveiligingsstatus en eventuele risico’s en kwetsbaarheden te identificeren. Om dit mogelijk te maken, moeten de IP-ranges minstens een week voor de scan datum worden doorgegeven aan RedTeam.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en krijg inzicht in de actuele beveiligingsstatus van jouw IT-omgeving

Vulnerability scan aanvragen

    Wat zijn de verschillen tussen een vulnerability scan en een pentest?

    Een vulnerability scan en penetratietesten zijn beide belangrijke methoden voor het beoordelen van de beveiliging van IT-infrastructuur, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide methoden.

    Een vulnerability scan is een geautomatiseerde tool die wordt gebruikt om te zoeken naar bekende beveiligingslekken in een IT-infrastructuur. Het proces is geautomatiseerd en wordt uitgevoerd zonder enige menselijke tussenkomst. Het identificeert kwetsbaarheden door het systeem te scannen en te vergelijken met een database van bekende kwetsbaarheden. Dit proces is relatief snel en goedkoop, en biedt waardevolle inzichten in de beveiliging van de omgeving.

    Aan de andere kant is penetratietesten een handmatige methode waarbij een ethische hacker of beveiligingsprofessional probeert in te breken in het systeem door middel van geavanceerde aanvallen en technieken. Het is een gerichte aanval op het systeem om kwetsbaarheden te ontdekken die niet zichtbaar zijn voor een vulnerability scan. De focus ligt hierbij niet alleen op het identificeren van kwetsbaarheden, maar ook op het bepalen van de reële risico’s voor de organisatie en het aanbevelen van concrete oplossingen om deze risico’s te verminderen. Het proces kan langer duren en is over het algemeen duurder dan een vulnerability scan, maar het biedt een diepgaander inzicht in de werkelijke beveiligingsstatus van het systeem.

    Beide methoden kunnen elkaar aanvullen en worden vaak samen gebruikt in een uitgebreide beveiligingsbeoordeling.

    Een no-nonsense aanpak,
    waar je u tegen zegt.

    Stap 1.

    Afstemming.

    Wij gaan met jou in gesprek om je als persoon te leren kennen en de juiste aanpak vast te stellen.

    Stap 2.

    Voorstel.

    Op basis van jouw behoeften en verwachtingen wordt een passend voorstel gemaakt.

    Stap 3.

    Uitvoering.

    Professionals gaan aan de slag met de opdracht. Overzichtelijke documentatie van resultaten.

    Stap 4.

    Terugkoppeling.

    Na afloop van de opdracht gaan wij met jou in gesprek om de resultaten toe te lichten.

    Stap 5.

    Perfectie.

    Wij horen graag wat er goed ging, maar ook wat er beter kan. Uiteindelijk streven wij naar perfectie!

    Laat ons de risico’s in kaart brengen.

    Een onafhankelijke toetsing.

    Neem contact op