Structureel digitaal veiliger met Pentest as a Service

Geautomatiseerde informatie-uitwisseling heeft organisaties efficiënter gemaakt, maar dit heeft hen ook kwetsbaar gemaakt voor cyberaanvallen. Hoewel velen al investeren in cybersecurity en aan wettelijke eisen voldoen, zijn deze maatregelen niet altijd voldoende. Wanneer je als organisatie bijvoorbeeld met nieuwe software gaat werken of nieuwe apparatuur aansluit, kunnen cybercriminelen nieuwe manieren vinden om toegang te krijgen tot jouw organisatie. Doordat er niet regelmatig een pentest wordt uitgevoerd, zijn deze nieuwe kwetsbaarheden niet zichtbaar voor de organisatie. Wat hebben deze organisaties nodig? Een structurele beveiliging van digitale bedrijfsgegevens dankzij Pentest as a Service.

Structureel digitaal veiliger met Pentest as a Service

Geautomatiseerde informatie-uitwisseling heeft organisaties efficiënter gemaakt maar ook kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Bestaande cybersecurity maatregelen voldoen niet altijd, vooral bij nieuwe software of apparatuur. Daarom is Pentestas a Service essentieel voor continue bescherming van digitale bedrijfsgegevens.

Wat is Pentest as a Service (PTaaS)?

Veel organisaties voeren eenmalig een pentest uit om kwetsbaarheden te detecteren en te verhelpen, waardoor ze niet structureel veilig zijn. Met Pentest as a Service worden pentesten onderdeel van het securityproces, waardoor er vaker wordt getest dan eenmalig. Zo kan je significante wijzigen opnieuw laten beoordelen en word je op deze manier structureel digitaal veiliger.

Wat is een Pentest?

Een pentest, ook wel bekend als “penetratietest” of “penetration testing”, is het middel van onze specialisten (ethische hackers) om jouw systemen en (web)applicaties grondig te onderzoeken op kwetsbaarheden. Met dit krachtige middel krijg je een diepgaand inzicht in de eventuele zwakke plekken binnen jouw organisatie en kun je het beveiligingsniveau bepalen.

Ik wil meer weten over PTaaS


    Met Pentest as a Service ben je structureel digitaal veilig

    In de voortdurend veranderende wereld van cybersecurity is het essentieel om niet alleen te reageren op de huidige bedreigingen, maar ook om vooruit te kijken en proactief te handelen. Pentest as a Service (PTaaS) is de sleutel tot het structureel veiligstellen van jouw digitale omgeving. Dit zijn de manieren waarop PTaaS je helpt om structureel digitaal veilig te zijn:

    Dashboard: Altijd inzicht in kwetsbaarheden

    Beheer en analyseer de resultaten van je pentesten op 1 centrale plek en neem snel maatregelen

    Samenhang kunnen zien o.b.v. rapportages

    Over meerdere uitgevoerde pentesten kan je de risico’s inzichtelijk maken en gemakkelijk managen

    Altijd kunnen voldoen aan wet- en regelgeving

    PTaaS helpt je om altijd te voldoen aan wetgeving door in controle te zijn over jouw digitale risico’s

    Waarborgen van continuïteit van jouw organisatie

    Proactief handelen door inzicht te hebben en te kunnen sturen op dat waar dat nodig is

    De kenmerken van een eenmalige pentest

    Het uitvoeren van een pentest is een waardevolle activiteit om kwetsbaarheden op te sporen. Het helpt om de beveiliging van een systeem, netwerk of applicatie te verbeteren. Maar de IT-infrastructuur verandert continu, bijvoorbeeld bij het aansluiten van nieuwe apparatuur of het installeren van nieuwe beveiligingspatches. Het is daarom verstandig om regelmatig een pentest uit te voeren. Kenmerken van een eenmalig uitgevoerde pentest zijn:

    • Bevindingen worden gedeeld via een rapportage: Dit is altijd een momentopname en is vastgelegd op papier of in pdf vorm.

    • Geen actueel overzicht van kwetsbaarheden: Een pentest is altijd een moment opname. De kwetsbaarheden op moment van uitvoer van de pentest worden op dat moment inzichtelijk.

    • Ontbreken van realtime rapportages op één centrale plek: Het opstellen van een duidelijk en gedetailleerd rapport na een pentest is essentieel. Het rapport moet bevindingen, risicobeoordelingen en aanbevelingen bevatten. Het kan een uitdaging zijn voor jou als klant om dit op een centrale plek digitaal veilig te bewaren.

    Door vaker een pentest uit te voeren kun je deze gevolgen voorkomen en kwetsbaarheden tijdig herkennen en aanpakken. Pentesting as a Service zorgt ervoor dat je structureel digitaal veiliger bent.

    Waarom regelmatig pentesten?

    Het is belangrijk om regelmatig een pentest uit te voeren, omdat IT-omgevingen en diensten continu veranderen. Denk aan aanpassingen in software die worden doorgevoerd, aanpassingen in de infrastructuur of nieuwe functionaliteit die wordt toegevoegd. Dit kan allemaal impact hebben op de veiligheid van jouw IT-omgeving.

    Daarnaast komen dagelijks nieuwe kwetsbaarheden uit in software die impact kunnen hebben op de veiligheid van jouw IT-diensten. Deze kwetsbaarheden worden in kaart gebracht en aangetoond via een pentest.

    Het is dus belangrijk om geregeld pentesten uit te voeren om structureel veilig te blijven. Hoe vaak raden wij aan dat je een pentest moet doen? Onze stelregel hiervoor is minstens één keer per jaar en bij significante wijzigingen. Een significante wijziging is een grote software update, wijziging in architectuur, aanpassingen in infrastructuur of het introduceren van nieuwe technieken.

    Hoe RedTeam helpt met PTaaS?

    Bij RedTeam begrijpen we dat cybersecurity voortdurende inspanning vereist om organisaties te beschermen tegen veranderende digitale bedreigingen. Daarom hebben we Pentesting as a Service (PTaaS) geïntegreerd om klanten proactief te helpen hun beveiliging te versterken, zowel op korte als lange termijn. Hier zijn enkele voordelen van PTaaS:

    • Ieder gewenst moment inzicht

      Bij RedTeam begrijpen we dat realtime inzicht in de beveiligingsstatus cruciaal is voor het nemen van snelle en weloverwogen beslissingen

    • Centrale plek waar gegevens opgeslagen worden

      Om jouw beveiligingsinspanningen te stroomlijnen en te vereenvoudigen, biedt RedTeam een centrale opslagplaats voor al jouw pentestgegevens. .

    • Trendanalyses

      Met RedTeam’s PTaaS-oplossing bieden we trendanalyses die je helpen de ontwikkeling van beveiligingskwetsbaarheden en bedreigingen te begrijpen.

    • Alle pentesten centraal

      Of je nu meerdere systemen, applicaties of netwerken hebt, RedTeam brengt alle pentesten centraal samen.

    • Overzicht van het oplossen van de bevindingen en status tracking

      Met RedTeam’s PTaaS-oplossing krijg je niet alleen inzicht in beveiligingsproblemen, maar ook de status inzichtelijk van de openstaande kwetsbaarheden. Dit overzichtelijke beeld stelt je in staat om snel te kunnen beoordelen welk risico is opgelost en wat nog aandacht behoeft.

    Pentesten volgens het CCV-keurmerk

    RedTeam is de 6e organisatie in Nederland die het CCV-Certificatieschema Cybersecurity Pentesten hebben behaald, en de allereerste in het oosten van het land. Deze certificering is gebaseerd op de NEN-EN-ISO/IEC-normen 17021 en 17065 en garandeert dat onze klanten kunnen rekenen op een professionele en kwalitatief hoogwaardige uitvoering van hun pentest opdrachten.

    Onze certificering volgens het CCV-Certificatieschema Cybersecurity Pentesten is het bewijs dat we als aanbieder van pentesten voldoen aan de geldende kwaliteitseisen. Omdat wij gecertificeerd zijn kunnen we aantonen dat een geleverde test voldoet aan de geldende kwaliteitseisen en minimaliseer je de faal- en risicokosten die gepaard gaan met kwalitatief onvoldoende pentesten.

    RedTeam ontvangt CCV-Keurmerk Pentesten

    Een no-nonsense aanpak,
    waar je u tegen zegt.

    Stap 1.

    Afstemming.

    Wij gaan met jou in gesprek om je als persoon te leren kennen en de juiste aanpak vast te stellen.

    Stap 2.

    Voorstel.

    Op basis van jouw behoeften en verwachtingen wordt een passend voorstel gemaakt.

    Stap 3.

    Uitvoering.

    Professionals gaan aan de slag met de opdracht. Overzichtelijke documentatie van resultaten.

    Stap 4.

    Terugkoppeling.

    Na afloop van de opdracht gaan wij met jou in gesprek om de resultaten toe te lichten.

    Stap 5.

    Perfectie.

    Wij horen graag wat er goed ging, maar ook wat er beter kan. Uiteindelijk streven wij naar perfectie!

    Laat ons de risico’s in kaart brengen.

    Een onafhankelijke toetsing.

    Neem contact op