Pentesten

Blijf hackers een stap voor.

Een digitale inbraak kan enorme schade aanbrengen in jouw bedrijf of instelling. Denk aan financiële schade, maar ook aan reputatieschade. Pentesten verminderen het risico op een digitale inbraak drastisch.

RedTeam voert pentesten uit volgens het CCV-Keurmerk. Dit geeft jou de garantie dat een pentest op een professionele en kwalitatief hoogwaardige wijze wordt uitgevoerd.

Pentesten

Blijf hackers een stap voor.

Een digitale inbraak kan enorme schade aanbrengen in jouw bedrijf of instelling. Denk aan financiële schade, maar ook aan reputatieschade. Pentesten verminderen het risico op een digitale inbraak drastisch.

RedTeam voert pentesten uit volgens het CCV-Keurmerk. Dit geeft jou de garantie dat een pentest op een professionele en kwalitatief hoogwaardige wijze wordt uitgevoerd.

Bewijs dat je veilig bent.

Je denkt misschien dat je over een zeer veilige ICT omgeving beschikt, met allerlei processen en procedures om dit te ondersteunen. Maar hoe weet je dat zeker?

Een pentest is een ideale manier om jouw beveiligingsimplementaties te testen, waardoor je realistisch en relevant bewijs krijgt dat jouw beveiligingsmaatregelen voldoen aan de norm en werken zoals verwacht. Dit kan zowel de gemoedsrust van jouw klanten en leveranciers als die van jezelf ten goede komen. 

Pentesten vermindert het risico op digitale inbraak en eventuele datalekken drastisch. Het zorgt voor rust in jouw bedrijf,  investeer jouw tijd op de plekken waar het nodig is.

Ik wil meer weten over pentesten


  Wat is nou die “Pentest”?

  Een pentest staat voor “penetratie test” of “penetration testing”. Tijdens een pentest onderzoeken ethisch hackers systemen of (web)applicaties op kwetsbaarheden. Het is een middel om inzicht te krijgen in kwetsbaarheden binnen jouw organisatie en daarmee het beveiligingsniveau van jouw organisatie te bepalen. 

  Bekijk de type pentesten die wij uitvoeren.

  Externe pentest

  Deze pentest richt zich op de publieke IP-adressen van jouw bedrijf, die vanaf internet benaderbaar zijn.

  Interne pentest

  Deze pentest richt zich op al jouw systemen, die niet direct gekoppeld zijn aan het internet.

  Webapplicatie pentest

  Deze pentest richt zich specifiek op de webapplicaties van jouw bedrijf.

  De testmethoden.

  Maak een slimme keuze.
  Pentesten zijn er in drie hoofdbenaderingen: Blackbox, Greybox en Whitebox. Je zult ze vaak op deze manier voorbij zien komen, dus het is belangrijk om het verschil te begrijpen.

  Blackbox (Black box)

  Zonder enige informatie vooraf verstrekt, een realistisch scenario.

  Lees meer over Blackbox

  Greybox (Grey box)

  Gedeeltelijke informatie verstrekt vooraf over de doelsystemen. Denk aan login details.

  Lees meer over Greybox

  Whitebox (White box)

  Alle informatie vooraf verstrekt. Denk aan architectuur informatie.

  Lees meer over Whitebox

  Het CCV Keurmerk

  RedTeam is de 6e organisatie in Nederland die het CCV-Certificatieschema Cybersecurity Pentesten hebben behaald, en de allereerste in het oosten van het land. Deze certificering is gebaseerd op de NEN-EN-ISO/IEC-normen 17021 en 17065 en garandeert dat onze klanten kunnen rekenen op een professionele en kwalitatief hoogwaardige uitvoering van hun pentest opdrachten.

  Onze certificering volgens het CCV-Certificatieschema Cybersecurity Pentesten is het bewijs dat we als aanbieder van pentesten voldoen aan de geldende kwaliteitseisen. Omdat wij gecertificeerd zijn kunnen we aantonen dat een geleverde test voldoet aan de geldende kwaliteitseisen en minimaliseer je de faal- en risicokosten die gepaard gaan met kwalitatief onvoldoende pentesten.

  RedTeam ontvangt CCV-Keurmerk Pentesten

  Benieuwd naar ons plan van aanpak?

  Download onze Whitepaper

  Één van onze klanten aan het woord.

  Vanuit onze Corona testlocaties hadden wij de verplichting een pentest uit te voeren op onze systemen om aansluiting, via ministerie van VWS, op de CoronaCheck-app te realiseren.

  Door de uitvoering van de pentest welke aan alle eisen moest voldoen die door ministerie van VWS waren afgegeven, hebben wij de basis kunnen leggen om de realisatie tot stand te brengen.

  De begeleiding door RedTeam tijdens het gehele proces, was voor ons een heel waardevol aspect. Wij hebben de samenwerking met de consultants van RedTeam als zeer positief en professioneel ervaren.

  Via Koenen en Co hebben wij de aanbeveling gekregen en dat gaf ons een comfortabel gevoel met RedTeam dit proces aan te gaan.

  Vanwege onze eigen ervaring die wij nu hebben met RedTeam zouden wij iemand die deze dienst nodig heeft ook zeker RedTeam aanbevelen. RedTeam is in staat om op een betrouwbare, snelle en professionele manier je systemen te onderzoeken op mogelijke inbreuk van buitenaf.

  Ga vooral door met deze manier van werken!!

  Een no-nonsense aanpak,
  waar je u tegen zegt.

  Stap 1.

  Afstemming.

  Wij gaan met jou in gesprek om je als persoon te leren kennen en de juiste aanpak vast te stellen.

  Stap 2.

  Voorstel.

  Op basis van jouw behoeften en verwachtingen wordt een passend voorstel gemaakt.

  Stap 3.

  Uitvoering.

  Professionals gaan aan de slag met de opdracht. Overzichtelijke documentatie van resultaten.

  Stap 4.

  Terugkoppeling.

  Na afloop van de opdracht gaan wij met jou in gesprek om de resultaten toe te lichten.

  Stap 5.

  Perfectie.

  Wij horen graag wat er goed ging, maar ook wat er beter kan. Uiteindelijk streven wij naar perfectie!

  Laat ons de risico’s in kaart brengen.

  Een onafhankelijke toetsing.

  Neem contact op